Lifestyle, My Work, Outfits

Different kind

August 29, 2016

Being of a different kind… Let me tell you, not an easy path to follow. Ever since my birth, I was of a different kind and it took me a loooong time to recognise and then accept this. While I always knew deep down inside who I am, what I feel, think and what I want, I had hard times accepting the fact that being of a different kind means walking many different roads often alone than with a company.

I used to be a crowd pleaser, the one that is very entertaining too! So besides giving my heart on a plate and being ready to “die” for everybody, I was also a great clown woman, while all the time fighting internal wars and not caring much for myself, because there was always somebody else who needed me.

differentkind8

I’ve been guilty of many times agreeing to things and situations which I didn’t like in order to “buy” the peace and to tone down my own visions, thoughts and wishes so that I would be more acceptable to others. It’s hard to stand on your own and fight for who you are and what you believe in. This automatically means that you’re not a part of big group, not a part of regular society and in my case, it means that I’m a sensitive, spiritual, gypsy soul which can not be manipulated into living life by the rules and certain patterns of behaviour.

I’m not saying that my ways are right, I’m just opening up and hoping that if there’s another “me” out here reading this post who feels the same or has been this way their whole life to know that you’re not alone and that you should always, always, no matter at what cost be yourself and do what your heart tells you to, otherwise you’ll end up living a very sad, empty life which you’ll try to “fill” and fix with the wrong things and people. For as long as you’ll make yourself apologise for who you truly are and for being different, you won’t be happy and at peace.

differentkind9

Life is too short to apologise for how you look, what you think, what you want, etc. I’ve been lost majority of my life so far exactly for this one very reason, because I couldn’t find my personality, while I had it the whole time, just was surpressing it.

There’s this beautiful darkness and weirdness in me, as well as there are pureness, childishness, wanderlust, dreamer, all those layers and parts of me which I’ve been trying to “make go away” or twist them in such way so that others would see me and like me better.

I’m a kid who was born in one country, moved to another very soon after, I’m a kid of war, kid from a broken home, kid who had to grow up too fast, kid who was running away from herself, the one who had kid while being scared kid herself, kid who was faced with way too many judgements without knowing how to stand up for herself… All of this made me be “all over the place” and hard to let my inner different kind come out and shine blissfully. I’m there now and I feel free! I’m who I am and those who love me the way I am will love me with all of my bad and good sides and that’s all that matters.

Have a fabulous Monday everybody!

Get my outfit: Jacket ( SIMILAR ), Skirt ( HERE ), Bag ( HERE ), Tee ( HERE ), Socks ( HERE ), Shoes ( SIMILAR )

differentkind3

differentkind5

differentkind4

differentkind6

differentkind2

differentkind

FINNISH: 

Olla erilainen…Jos saan kertoa, niin se ei ole mikään helppo tie kulkea. Olen ollut erilainen ihan syntymästäni asti. Ja tämä seikka vei minulta kauan aikaa tiedostaa ja hyväksyä. Vaikka minä tiesin aina sisimmässäni että kuka minä olen, mitä minä tunnen, ajattelen ja mitä minä haluan. Niin minun oli vaikeata hyväksyä se fakta. Että se että on erilainen tarkoittaa sitä, että joutuu kulkemaan monia polkuja yksin. Ilman seuraa.

Olin ennen se “yleisön viihdyttäjä”, siis hän joka osasi myös olla hauska ja viihdyttävä. Sen lisäksi että annoin aina sydämeni lautasella ja olin valmis “kuolemaan” kaikkien ihmisten puolesta. Olin myös loistava “naispuolinen pelle” joka kävi koko ajan sisäistä sotaa itsensä kanssa, välittämättä ollenkaan itsestään. Sillä joku muu ihminen tarvisi aina minua.

Olen monta kertaa syyllistynyt siihen virheeseen, että olen sopinut jonkun kanssa tekeväni asioita joista en ole pitänyt. Sillä tavoin pystyin “ostamaan itselleni rauhaa”. Ja olen jarrutellut omia näkemyksiäni, ajatuksia ja toiveita. Jotta olisin ollut enemmän hyväksyttävä toisten ihmisten silmissä. On tosi vaikeata seistä omilla jaloillaan ja taistella sinun itsesi ja uskomustesi puolesta. Se tarkoittaa automaatisesti sitä että et kuulu mihinkään isompaan ryhmään, etkä “tavalliseen” yhteiskuntaan. Ja minun tapauksessa se tarkoittaa sitä että olen herkkä, sielullinen ja tavallaan mustalais sieluinen ihminen. Jota ei voi manipuloida elämään tarkkojen erityisten sääntöjen ja tietynlaisen käyttäytymistavan mukaan.

En sano että minun tapani ovat oikeat. Mutta minä vaan nyt avaudun teille. Ja toivon että jos siellä on toinen “minä” joka sattuu lukemaan tätä postausta. Ja tuntee samoin, ja joka on ollut samanlainen ihminen koko elämänsä. Niin haluan hänen tietävän, että hän ei ole yksin tämän asian kanssa. Ja että hän on aina, siis aina riippumatta seurauksista ihan oma itsensä. Ja että hän seuraa aina sydäntään. Tai muuten hän on tuomittu elämään surullista, tyhjää elämää. Jota hän yrittää täyttää ja korjata täysin väärillä asioilla ja ihmisillä. Sillä niin kauan kun pyytelet anteeksi sitä että kuka sinä oikeasti olet ja sitä että olet erilainen. Et tule olemaan onnellinen etkä sinut itsesi kanssa.

Elämä on liian lyhyt sille että pyydät anteeksi sitä että miltä näytät, mitä ajattelet, mitä haluat etc. Olen ollut hukassa suurimman osan elämästäni juuri tämän syyn ansiosta. Sillä en löytänyt ennen minun persoonallisuuttani. Tai itseasiassa löysin, mutta minä tukahdutin sen koko ajan.

Minussa on tätä kaunista pimeyttä ja kummallisuutta, samalla kun minussa on myös puhtautta, lapsekkuutta, kaukokaipuuta ja uneksijaa. Eli kaikkia näitä kerroksia joita olen ennen yrittänyt “hävittää” tai käännellä ja väännellä siihen malliin. Että muut näkisivät minut ja tykkäisivät minusta enemmän.

Olen se lapsi joka syntyi yhdessä maassa, muutti toiseen maahan heti miten, olen sodan lapsi, lapsi rikkinäisestä kodista, lapsi jonka täytyi kasvaa liian nopeasti, lapsi joka juoksi pakoon itseään, hän joka sai oman lapsen ollessaan lähes lapsi vielä itsekin, lapsi joka on kohdannut liikaa arvostelua, tietämättä että kuinka puolustaa siltä itseään…Tämä teki minusta jokapaikan höylän. Yritin siis tehdä liikaa asioita. Enkä antanut minun erilaisuuden tulla esille, niin että se olisi päässyt puhkeamaan täyteen kukkaansa. Mutta olen täällä nyt ja tunnen itseni vapaaksi! Olen kuka olen. Ja ne jotka rakastavat minua. tulevat rakastamaan minua sellaisena kun olen. He tulevat rakastamaan minun sekä hyviä että huonoja puolia. Ja se on se ainoa asia mikä merkitsee.

Toivotan teille kaikille mahtavaa Maanantaita!

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Jennifer August 29, 2016 at 8:27 AM

  You look ah-mazing! Love this outfit!!

  xo, Jennifer
  http://www.publicistinpearls.com

 • Reply Tatjana August 29, 2016 at 9:48 AM

  Ovo kao da sam ja pisala. I još danas, s 27 godina, borim se da budem ono što jesam, bez isprika drugima. Često su me nazivali čudnom i svakakvim drugim imenima, i to članovi vlastite obitelji, oni koji bi uvijek trebali biti uz mene (dakako, čast izuzecima koo što su moja mama i teta). “Čudna” sam jer ne mogu naći posao u struci nakon diplome i proziva me se raznim imenima, a ne vidi se stanje u Hrvatskoj. “Čudna” sam jer ne želim konobariti i posluživati pijance nakon teško stečene diplome i jer želim bolju budućnost. Pronašla sam se u pisanju i postala novinarka, ali to je “čudno”. Posljednje 4 godine života sam potrošila proklinjajuči sebe i smatrajući da nisam normalna, da sam uzalud studirala, a zapravo su ovi “savršeni” ti koji bi se trebali itekako zapitati o sebi.

  Sada svaki svoj atom dajem za to da budem ono što jesam, bez isprike drugima. I veselim se boljoj budućnosti. 😉

  Isprike na dugom komentaru, ali morala sam otvoriti dušu 😀

 • Reply Miss Pippi August 29, 2016 at 10:01 AM

  Really interesting post! The look and the words are also inspiring!

  http://misspippisstyle.blogspot.hu/

 • Reply Jo August 29, 2016 at 10:41 AM

  Lovin’ today’s look. The jacket, tulle skirt and those ‘wow’ socks. And as ever, a beautiful and thoughtfully written post that, I’m sure, some will empathise with.
  Hugs, Jo

 • Reply Butterfly August 29, 2016 at 3:47 PM

  Amazing combination 😉

  http://butterfly9999.blogspot.ro/

 • Reply Amy Arnold August 29, 2016 at 4:33 PM

  Part of aging for me has definitely been learning who I am and how to be comfortable in my own skin. You are amazing and this is a cool look.

  Amy Ann
  Straight A Style

 • Reply Matea August 29, 2016 at 8:51 PM

  Super si ovo rekla, i prije nego li sam počela čitati, znala sam da ću se složiti sa svime 🙂 Divna si mi u ovoj kombinaciji, jakna je savršena i predobro ti stoje te velike naušnice, trebala bi ih češće nositi! Želim ti lijep tjedan <3

 • Reply Jessi August 29, 2016 at 9:26 PM

  Cool jacket! Love the look 🙂

  xoxo
  Jessi
  http://www.thedarlingdetail.com/

 • Reply Nada August 29, 2016 at 9:52 PM

  You look perfect!
  NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS

 • Reply Alison August 29, 2016 at 11:07 PM

  This jacket IS AMAZING! I need one like this!

  xx, BBB
  http://www.bangbangblond.com

 • Reply Toks August 30, 2016 at 12:03 AM

  Great post and something I def. identify with. Fantastic look, very edgy. xoxoxo

  http://www.toksblog.com/

 • Reply Ivana August 30, 2016 at 12:11 AM

  Uvijek ce netko nekome zbog necega biti cudan! Da, i sama sam imala fazu pretjeranog prilagodjavanja drugima, zanemarujuci ono sto mene veseli. Neke stvari dodju s godinama. U nase se doba nije toliko pisalo o tome tako da, lijepo od tebe sto iznova i iznova otvaras dusu!
  A tek kombica! Top pet tvojih ikad! Preosusevljena sam svime! Prezgodna i odvazna i bas su ti fotke za pasti na riticu! Prezgodna!

 • Reply Vera August 30, 2016 at 3:50 AM

  Beautiful photos, you look STUNNING!!

  Blonde in Cashmere

 • Reply Kendra August 30, 2016 at 4:34 AM

  Love the jacket and the cute striped socks. So cool!

  Kendra
  http://closetconfections.com

 • Reply Shannon Jenkins August 30, 2016 at 5:06 AM

  You look fabulous! I would never thing to put this together but you look amazing!! I need that jacket!!

  <3 Shannon
  Upbeat Soles

 • Reply Margaret August 30, 2016 at 7:15 AM

  I enjoy reading your words every time, especially you reveal part of yourself to support other of similar kind out there. Your word calms me, or maybe it’s your story that calms me. I am also the special one right from the start, not knowing what to do about it or how far I can go with it just made me living a miserable life for almost 10 years. Now that I know I am not the only ‘special’ one and no matter how I try to fit in I just couldn’t, so why not just be myself?

  xo Margaret
  http://www.maleemaleehong.com | http://www.facebook.com/maleemaleehong

 • Reply Vicky August 30, 2016 at 8:55 AM

  I’m still so in love with your red Chloé Natali!!!

  enjoy your day!

 • Reply miri August 30, 2016 at 4:06 PM

  I love your opened and honest article! Thank you for sharing your thoughts and feelings.And I love your style. It is so fresh, young and elegant!
  Big hugs,
  Miri

  http://currentlywearing.com

 • Reply Krisztina Williams August 30, 2016 at 6:48 PM

  I so love that skirt! It’s so pretty and look so cool with that amazing jacket!!

  ~Krisztina
  http://www.krisztinawilliams.com

 • Reply Vale August 30, 2016 at 7:05 PM

  Natali you are a special person and believe me, it shows from looking into your eyes ! This look is so edgy and stylish, I love it and you look breathtaking ! Love how you styled those shoes and your jacket is so beautiful. You are a star, my princess ! Kisses

  Fashion and Cookies – fashion and beauty blog

 • Reply Anne August 30, 2016 at 8:00 PM

  I love how the socks and the jacket clicked! This is a really amazing outfit and quite unexpected too. Great job!

  annescribblesanddoodles.blogspot.com | Bloglovin’ | Instagram

 • Reply www.elisanegro.com August 31, 2016 at 11:33 AM

  Awesome outfit and style.
  The mood of the pictures is great!
  I appreciate it so much. (I can say it as a professional Image Consultant ( Consulente d’immagine ) active in Milano, Varese e Roma.
  The mood is great and the pictures so good.
  I love it.
  Thanks for sharing
  clicca qui
  cheers

 • Reply Maria August 31, 2016 at 1:14 PM

  So edgy and stylish. You have been daring when mixing all this garment and the result is really great. Gorgeous!! 🙂
  http://www.emerjadesign.com

 • Reply jasna August 31, 2016 at 3:27 PM

  Love the rock chic vibe outfit 🙂 x

 • Reply Jeline August 31, 2016 at 5:07 PM

  Obsessed with this look!

  sartorialust.net

 • Reply Olga Pancenko August 31, 2016 at 7:59 PM

  Simply beautiful
  http://www.falifo.com

 • Reply Marta September 1, 2016 at 4:50 AM

  The socks are killer and this outfit looks great on you!

  http://www.martapozzan.com/2016/08/lola-lives-alone/

 • Reply Iga Parker September 1, 2016 at 8:55 PM

  I literally love everything about this post! These colors, outfit and photography. It’s like I can see your personality through this pics! Just simply amazing!

  xo,
  Iga
  http://www.STYLENIGHTCAP.com

 • Reply Naznin September 2, 2016 at 8:51 PM

  Love the jacket and the socks! <3
  xx
  http://www.idressfortheapplause.com

 • Reply Sarah September 2, 2016 at 9:00 PM

  lovely outfit! x

 • Reply Eva | dark-rebel.com September 2, 2016 at 9:17 PM

  AMAZING STYLING!!!
  xxx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 • Reply Kerstin September 2, 2016 at 11:07 PM

  Stunning outfit. I think I might have fallen head over heels in love with the bomber jacket!

  Love, Kerstin
  http://www.missgetaway.com/

 • Reply Faithe September 4, 2016 at 4:03 AM

  I love your opened and honest article!
  http://www.2016storeslouisvuitton.com

 • Reply duygu September 4, 2016 at 6:37 PM

  Wow, this outift looks so sophisticated and great on you!!

  animustyle.blogspot.com/

 • Reply Nicola September 5, 2016 at 6:12 AM

  Love your Jacket!!
  Also, such a well written post! ♥

  Love from Tokyo,
  Nicola
  tiredoftokyo.com

 • Reply sophie September 22, 2016 at 4:07 AM

  Love the way you mix the dress with the bomber <3

  xoxo, Best Bags For Women 2016

 • Leave a Reply