Lifestyle, My Work, Outfits

Better than you

September 12, 2016

Good Monday morning everybody! How was your weekend? I hope that you had as much fun and great times as I did. I feel that I was all over the place ever since September started and I’ve been very happy and thankful for that, because I’ve met some incredibly amazing and inspiring people, I’ve spent lots of time with friends, attended some cool events and did tons of work as well as my conceptual photography shooting/ planning and agreeing on the future shoots. I’m set on having an exhibition next year in Spring and if everything goes well and as planned, creating it will keep me very occupied and hopefully on the top of my creative game until the end of this year.

As much as I’ve been enjoying my commercial work and food photography, I’m ecstatic about bringing some of my ideas and stories to “life”. It’s precious and I feel as if each photo session pro-longs my life for another 10 years. 🙂

Thinking about the photo shoots, locations, clothes, etc. made me realise that very soon I’ll get to a certain point limited with how much I can shoot outside and which clothes I need to get for my models, since the Fall is def. here and I can feel it’s chilly breeze in the air, even on the sunniest days. I’ve been checking out stores for some of the few, but great quality pieces to add to my wardrobe. I’m not 100% ready for Fall yet, but it’s here and today’s outfit reflects that.

I feel that for the past month or so, I’ve been non stop having some really deep and meaningful conversations with my friends… Those kind of long conversations that you could just keep on talking about for hours and still not completely conclude everything you’re trying to say. Some things we did agree on immediately and one of them is “being better than others”.

The more I’m “out and about” and working with different people AND different industries, I see one very common pattern… Way too many people think too high of themselves and very few have any leverage to “back up” such high self esteem which they gladly rub in other people’s faces.

I’ve come to learn that the most incredible talents and minds are those who are the most “shy” ones about who they are and how much they’ve achieved. Other ones, they LOVE to point out who they are, what is their position… to heck, sometimes I feel like they will shove their bank account statement in my face just to prove how they are better than others and therefor they deserve special treatment/ more respect.

Yeah… Not really! There are only a few people that can swipe me off my feet and impress me so much that I’m simply left speechless and feeling very small next to them. Those are the masterminds who were sent to this earth to make a big difference in many people’s lives and the aura that they’re radiating with is overwhelming and captivating. So no! Nobody is so much better than me and NO, I’m nothing better than any person I pass by each day when I step outside of my apartment. We are all equal and we are all unique in our own way. Some people will find their true passion and purpose and will stay humble and inspire everywhere they go, some will find their true passion and purpose but won’t pursue them or will pursue them but use them in the wrong way and totally fail in the “stay humble and inspire” part.

If you’re reading this text and you’re on the crossroads of your life… Maybe you’re scared of future or all of those “better than you” dicks, don’t feel small, don’t feel anything less than very special and unique because you’ve come to this earth with a great purpose, you’re important, your heart and soul are needed here! Find your key and unlock your potential, radiate love, positivity, share your skills, passions and talents to create something magical and inspire others. Great minds inspire other minds to become equally as great! We lift each other up, we push each other forward when the road gets tough, we cheer for each other when the dreams are becoming reality and we “check on each other” to always stay grounded and humble on our life’s journey… Nobody is better than you and you’re not better than others… Always remember that… Today you have it all, tomorrow you might loose everything, but the number of people who love you and got your back when you’re up or down shall be your barometer to how well you’re getting this thing called “life”.

Find my outfit: Dress ( SIMILAR ), Blouse ( HERE ), Bag ( HERE ), Sweater ( HERE ), Sneakers (HERE )

betterthanyoubetterthanyou3

betterthanyou4

betterthanyou6

betterthanyou5

betterthanyou7

FINNISH:

Oikeen hyvää Maanantai aamua kaikille. Miten teidän viikonloppu meni? Minä toivon että teillä oli yhtä paljon hauskaa ja mahtavia hetkiä niin kuin minullakin oli. Minulla on sellainen tunne että olen juossut tuulispäänä ympäri ämpäri kaupunkia Syyskuun alusta lähtien. Ja olen siitä todella onnellinen ja kiitollinen. Sillä olen tutustunut moneen todella mielettömään ja inspiroivaan henkilöön. Olen viettänyt paljon aikaa ystävieni kanssa, olen poikennut hienoissa tilaisuuksissa, tehnyt paljon töitä sillä minun taide valokuvaukset, tulevien kuvausten suunnittelu ja pähkäily vie paljon aikaa. Olen päättänyt pitää uuden valokuvanäyttelyn ensi keväänä. Ja jos kaikki menee hyvin ja niin kuin olen suunnitellut. Niin sen suunnittelu tulee pitämään minut tosi kiireisenä ja toivottavasti luovuuden kukkuloilla koko loppu vuoden.

Niin paljon kun olen nauttinut kaupallisesta työstä ja esim. ruoka kuvauksista. Olen erittäin haltioitunut siitä että saan tuoda “henkiin” minun ideoita ja tarinoita taide valokuvien muodossa. Se on kallisarvoista. Ja minä tunnen että jokainen taide valokuvaus sessio pidentää minun ikää kymmenellä vuodella. 🙂

Kun ajattelen valokuvauksia, kuvauspaikkoja, kuvaus vaatteita etc. se saa minun huomaamaan. Että pian se hetki lähestyy milloin ulko kuvausten mahdollisuudet alkavat olla rajalliset. Ja minun täytyy miettiä tarkoin että minkälaiset kuvaus vaatteet haluan kuvattaville. Sillä Syksy kolkuttaa jo ovella, ja tunnen jo sen viimaiset tuulet ihollani. Vaikka aurinko vielä paistaa. Olen käynyt kaupoissa etsien muutamia laadukkaita vaatekappaleita, jotka haluaisin lisätä vaate kappiini. En ole vielä 100% valmis
Syksyä varten, mutta se on jo täällä. Niin kuin tämän päivän ulkoasu sitä kuvastaa.

Minulla on sellainen tunne että minulla on ollut tauotta monta syvällistä ja merkityksellistä keskustelua minun kavereiden kanssa, viimeisen kuukauden aikana…Sellaisia pitkiä keskusteluita missä saatat puhua tuntitolkulla, ilman että saat kuitenkaan sanottua asiaasi loppuun asti. Pääsimme kuitenkin yhteisymmärrykseen jossakin asioista. Ja yksi niistä oli “olla parempi kun kukaan muu”.

Mitä enemmän minä säädän ympäri maita ja mantuja, ja teen yhteistyötä eri ihmisten kanssa eri toimialoilta. Niin minä olen oppinut näkemään yhden yleisen kaavan…Liian moni ihminen ajattelee itsestään liikoja. Ja vain harvalla on riittävää vipuvartta mikä oikeutta korkeaan itsetuntoon. Mitä moni tuntuu hierovan nykyään estoitta toisten kasvoihin.

Olen oppinut että ne kaikkein uskomattomimmat lahjakkuudet ja mielet ovat juuri ne kaikkein “ujoimmat” ihmiset. Ne jotka eivät pidä itsestään suurta meteliä ja siitä että mitä he ovat saavuttaneet. Mutta ne muut haluavat aina osoittaa muille että ketä he ovat, mikä on heidän status yhteiskunnassa…hitsi, joskus minulla on sellainen tunne että hyvä kun nämä ihmiset eivät työnnä heidän pankki tiliotetta naamaan, vain osoittaakseen että he ovat parempia kuin kukaan muu. Ja siitä syystä he tarvitsevat parempaa kohtelua / kunnioitusta.

Niin, no ei todellakaan! Maailmassa on vain muutamia ihmisiä jotka voivat viedä jalat altani ja tehdä minun niin suuren vaikutuksen, että menen ihan sanattomaksi. Ja alan tuntemaan itseni tosi pieneksi heidän seurassaan. He ovat niitä neroja. Jotka ovat lähetetty tälle planeetalle muuttamaan tosi monien ihmisten elämiä. Ja se aura jota he säteilevät on ylimaallinen ja kiehtova. Joten ei! Kukaan ei ole juurikaan parempi kun minä. Ja ei. Minä en ole yhtään sen parempi kuin yksikään ihminen, joita minä kohtaan päivittäin, sen jälkeen kun minä ole poistunut asunnostani. Me olemme kaikki tasavertaisia ja me olemme kaikki ainutlaatuisia meidän omalla tavallamme. Jotkut ihmiset löytävät heidän todellisen intohimonsa ja päämääränsä. Ja pysyvät nöyrinä ja innoittavat muita ihmisiä riippumatta siitä että minne he menevät. Toiset ihmiset löytävät kyllä heidän todellisen intohimonsa ja päämääränsä, muuta eivät tavoittele niitä. Tai sitten he tavoittelevat, mutta käyttävät niitä väärin hyväkseen. Ja epäonnistuvat totaalisesti siinä “pysy nöyränä ja innoita muita” osiossa.

Jos luet tätä tekstiä ja ole elämässäsi tienhaarassa…Ehkä pelkäät tulevaa tai näitä “parempi kuin sinä” urpoja. Ă„lä tunne itseäsi pieneksi. Ă„lä tunne itseäsi vähempää kuin erityiseksi ja ainutlaatuiseksi. Sillä sinä olet tullut tähän mailmaan sen takia että sinulla on joku tarkoitus. Olet tärkeä, sillä sinun sydäntä ja sielua kaivataan täällä. Löydä avaimesi ja avaa mahdollisuuksien lukko, säteile rakkautta, positiivisuutta, jaa taitosi, intohimosi ja lahjakkuutesi. Jotta voit luoda jotakin maagista ja inspiroida muita. Mahtavat mielet inspiroivat toisia mieliä, jotta niistä tulee myös yhtä hyviä! Me nostamme toisemme ylös ja kannustamme toisiamme eteenpäin, silloin kun vastoinkäymiset tuntuvat liian kovilta, annamme suosionosoituksia silloin kun unelmat muuttuvat todellisuudeksi ja “valvomme toisiamme” että me pysymme jalat massa ja nöyrinä meidän elämän matkalla…Kukaan ei ole parempi kuin sinä, ja sinä et ole parempi kuin kukaan muu…Muista tämä seikka aina…Tänään sinulla voi olla kaikkea, mutta saatat menettää kaiken huomenna. Mutta niiden ihmisten lukumäärä jotka rakastavat sinua, ja jotka tukevat sinua silloin kun sinulla menee joko huonosti tai loistavasti. On se barometri mikä määrittelee sen että miten hyvin ymmärrät sellaisen asian kun “elämän”.

You Might Also Like

52 Comments

 • Reply Jo September 12, 2016 at 10:22 AM

  Oh, Natali. What a wonderful Monday Post. I shall be reading that many times. You truly are the voice of the voiceless. And that pinafore dress looks great on you. And don’t you think they are so versatile?
  Jo x

  • Reply natali karppinen September 12, 2016 at 8:38 PM

   Thanks a lot! I’m glad that you liked the post as well as the outfit. Yes, those dresses are so nice and
   versatile, I could wear them more often. 🙂

 • Reply Taislany September 12, 2016 at 12:57 PM

  Lovely outfit babe!

  Kisses,
  BLOG | TAISLANY

 • Reply Sonia Verardo September 12, 2016 at 1:59 PM

  Loved this post Nathalie! I completely agree with you, there are so many people who just want to appear, without having any real quality to back up that appearance :-/ Why instead not just be who you are, with all our little (or big) flaws and imperfections, all our success and failures?
  I feel to a lot of people we should just say: “Let’s cut the act, and be who you are! People will value you more for showing your real self, than for acting to be this rare kind of “perfect” individual with the most perfect life!”
  Btw…love your fall outfit 🙂
  xo from Italy.
  Sonia Verardo
  http://www.trenchcollection.com/

  • Reply natali karppinen September 12, 2016 at 8:40 PM

   Thank you so much for speaking up and leaving such a great comment and reflexion on what I wrote today.
   You totally got what I wanted to say and yes, we’re all amazing individuals and we should be proud of who
   and what we are, yet so many are hiding themselves behind “masks” or build their self-confidence on the wrong
   things.

 • Reply Amy Arnold September 12, 2016 at 4:06 PM

  Love this pinafore style dress and your sleeves. So good! I love having meaningful conversations with friends. Thanks for sharing your thoughts.

  Amy Ann
  Straight A Style

  • Reply natali karppinen September 12, 2016 at 8:38 PM

   Thank you so much my dear Amy! Yes, meaningful and long talks with friends are the best!

 • Reply Jessi September 12, 2016 at 5:04 PM

  Gorgeous look! That burgundy color is huge for fall. Very chic!

  xoxo
  Jessi
  http://www.thedarlingdetail.com/

 • Reply Keri September 12, 2016 at 6:08 PM

  Such a pretty look!! I love that white top 🙂

  Enclothed Cognition

 • Reply Nada September 12, 2016 at 6:38 PM

  I love your bag!
  NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS

 • Reply Alecia Mariana September 12, 2016 at 7:04 PM

  Love love this color! I cannot wait until Fall gets here, although I’m sure I’ll be complaining when it gets too cold…

  xx,

  Alecia – La Joie de Vivre

 • Reply Mademoiselle Coconath September 12, 2016 at 9:58 PM

  Love the bag!
  xx
  Mademoiselle Coconath
  http://mllecoconath.com

 • Reply Mademoiselle Coconath September 12, 2016 at 10:01 PM

  Love the bag!
  xx
  Mademoiselle Coconath
  http://mllecoconath.com

 • Reply Jo September 12, 2016 at 10:46 PM

  Yes. Natali. You must wear more of these.
  asos have a cute pinafore which would look lovely on you, and goes by the name: Boohoo Ditsy Floral Cord. Well, I think it’s
  lovely.
  Jo

 • Reply Rosie September 12, 2016 at 11:30 PM

  OMY GOSH I love that bag! The whole look is lovely

  Life is just Rosie
  Instagram

 • Reply Cielo September 13, 2016 at 12:57 AM

  I love how you styled this look! So cool! =)

  – Cielo
  Mermaid in Heels

 • Reply Toks September 13, 2016 at 1:02 AM

  Oh my! Love that skirt and blouse. You look fabulous. xoxoxo

  http://www.toksblog.com/

 • Reply Konstancja September 13, 2016 at 3:39 AM

  I love how you paired those shoes with a chic, elegant top and skirt! XO

  https://vogue-ish.com/

 • Reply Kim September 13, 2016 at 5:09 AM

  Excellent post! I picked this blouse up and have yet to wear it, thanks for the style inspiration.

  Kim
  http://www.thebeachedbrunette.com

  • Reply natali karppinen September 13, 2016 at 9:46 AM

   Thank you Kim, I’m glad that you could get an inspiration from this outfit.

 • Reply milex September 13, 2016 at 6:02 AM

  ♥

 • Reply Amely Rose September 13, 2016 at 1:25 PM

  Thanks so much for the comment on my latest post
  it means so much to be and Iwanted to say THANK YOU in a more personal way.
  you are amazing.

  with love your AMELY ROSE

 • Reply Fabrizia September 13, 2016 at 1:49 PM

  It’s amazing the energy and the happiness you feel when you want to give life to your ideas!
  Fabrizia – Cosa Mi Metto???

 • Reply Matea September 13, 2016 at 4:35 PM

  Sjajna motivacija za poÄŤetak tjedna i u potpunosti se slaĹľem s tobom u svemu napisanom!
  Preslatka ti je ova bijela košuljica, ma sva si ko bombončić u ovoj kombinaciji! xx

 • Reply Elly September 13, 2016 at 9:59 PM

  LOVE this look and all the girly details mixed with the tough high tops! Perfection!

 • Reply Shannon September 13, 2016 at 10:33 PM

  Omg I am obsessed with this look! You look so incredibly chic! That burgundy skirt paired with the top is perfect!

  <3 Shannon
  Upbeat Soles

 • Reply Jennifer September 13, 2016 at 10:56 PM

  My most favorite outfit of yours yet! You look absolutely beautiful and I just adore the feminine detailing of your top! So pretty, Natali!

  xo, Jennifer
  http://www.publicistinpearls.com

 • Reply Sophie September 14, 2016 at 12:08 AM

  I really love your skirt. The color and all. It goes so well with your top.
  http://sophieatieno.com

 • Reply NEHA September 14, 2016 at 6:04 AM

  beautiful outfit and a very well written post.

  -Neha
  LovePlayingDressup

 • Reply Paula Corzo September 14, 2016 at 5:44 PM

  I love your outfit!! Good option for every autumn afternoon!!
  http://paurzo.blogspot.com.es

 • Reply Alisha Ricki September 14, 2016 at 10:03 PM

  Great post!

  http://www.alisharicki.com

 • Reply Angie Wilson September 15, 2016 at 12:35 AM

  Such a prett feminie look.

 • Reply Margaret September 15, 2016 at 5:48 AM

  Always love your writing and the message you are trying to convey. This is such an important message to all of us who may sometimes get too big-headed of our ‘achievement’ and not being understanding enough to others. Thanks for highlighting the importance of being earnest!

  If you like writing that also convey messages, please give my site a look ! You may like it too! Thanks!

  xo Marg
  http://www.maleemaleehong.com | http://www.facebook.com/maleemaleehong

 • Reply handbags online uk September 16, 2016 at 8:18 AM

  Chic outfits with the best matching bag.

 • Reply Sophie September 16, 2016 at 9:35 AM

  Your look ist so cute, i love it!
  Have a nice weekend.

  Sophie♥

 • Reply JiJi September 16, 2016 at 6:28 PM

  Great outfit! It looks perfect on you and the bag is awesome. I’ll be here often for sure!
  I also want to invite you to my blog http://black-pearls.blogspot.com/
  I will be grateful for observation. 🙂

 • Reply Iga Parker September 18, 2016 at 9:47 PM

  I’m totally in love with this outfit and that ‘gossip girl’ vibe! And those photos are amazing, too! Keep up the good work 🙂

  xo,
  Iga
  http://www.STYLENIGHTCAP.com

 • Reply sophie September 22, 2016 at 4:04 AM

  You look so pretty in this outfit <3

  xoxo, Best Bags For Women 2016

 • Reply Zorica September 23, 2016 at 2:38 PM

  The outfit is absolutely amazing…
  Love the burgundy skirt…
  This season burgundy is a must…
  xx
  https://theonethattravels.wordpress.com/

 • Reply Perse September 25, 2016 at 1:48 AM

  Lovely outfit and great post, thanks for sharing 🙂

  polkadotpearlminis.com

 • Reply bies August 31, 2017 at 6:56 AM

  love your love…

  prom dress

 • Reply niberbs August 31, 2017 at 6:58 AM

  Your look is so lovely, i love it!

  under 100

 • Leave a Reply