Lifestyle, My Work, Outfits

Tainted love

August 22, 2016

I belive that we were all born as a loving human beings. That love was installed in our “factory settings” and loving something or somebody should come easily and naturally to us… Yet, we use “love” so easily and often, we give it to the wrong people and take it from the right people, we complicate it when it shouldn’t be complicated and we leave it hanging when it should be cared for. That is what I call tainted love.

Past week was filled with lots of discussions about love and feelings with my friends. What is love? Is there anymore real love nowadays? Are all loves doomed to be tainted ones? I don’t know how about you, but I’m fearing that more often than not, love doesn’t even get to live it’s full bliss… Sooner than you know it, it’s innocence is lost. Modern world makes us believe that everything is instant, everything happens fast and easy and if it ain’t that way, rather stop waisting your time and move onto the next best thing.

Of course, there are always exceptions to the rule and there are still beautiful love stories “left around” but I can’t help shake off that feeling that it’s never been as hard to love and be loved in return as it is in this present moment. It’s as if people find it so easy to judge each other, to find the faults in one another and break something that might have been beautiful, deep and long lasting.

Lots of loves are tainted by the fear of previous scarring… What if I get hurt again? What if it doesn’t work out again? What if I completely undress myself, show myself for who I am, what I’m made of and give my heart to another person to carry it on it’s palm. Will he/ she care for it? Will he/she know how to love it rather than crush it into pieces and find only “faults” in it?

Is there anymore innocent, naive love left around? That one, special love which happens when your soul recognises another matching soul, lets them entwine each other, lets the strong river of emotions cover them up and carry them to the eternal bliss of “no-thinking, no-calculating, no-judging, no-expecting”.

Beyond the invisible? Isn’t that in a way a place where you find yourself if you open up your heart and let the love come in? That invisible place of happiness, fullfillness and strength to endure anything, power to move the mountains for one another and love selflessly where you speak with hearts rather than mouths and “pointing fingers”?

Are all loves doomed to be tainted ones? I don’t know… but I do know that I can’t and won’t ever change, I’ll always love to the fullest, give more than expected and always try to see myself in that other person. As long as we’re not open to love, as long as we’re just seeing weak sides in one another, we won’t have the time to see each other for whom we really are and we won’t be able to love and be loved in return.

Find my outfit: Jacket ( SIMILAR ), Top ( SIMILAR ), Sunglasses ( HERE ), Sandals ( HERE ), Bag ( SIMILAR )

taintedlove5

taintedlove2

taintedlove3

taintedlove4

taintedlove

FINNISH:

Uskon siihen seikkaan että me kaikki synnymme rakastaviksi ihmisiksi. Ja että rakkaus on asennettu meidän “tehdas asetuksiin”. Ja että se että rakastaa jotakin tai jotakuta pitäisi tulla helposti ulos itsestään… Mutta silti käytämme “rakkautta” liian helposti ja liian usein. Annamme sitä väärille henkilöille ja otamme sitä oikeilta ihmisiltä. Teemme siitä monimutkaista, silloin kun sen ei pitäisi olla sitä. Ja jätämme sen rauhaan, silloin kun siitä pitäisi huolehtia. Tätä minä kutsun turmeltuneeksi rakkaudeksi.

Kävin koko viime viikon keskusteluita rakkaudesta ja tunteista ystävieni kanssa. Mitä on rakkaus? Onko missään enää oikeata rakkautta? Ovatko kaikki rakkaudet tuomittuja turmeltuneiksi? En tiedä teistä, mutta minä pelkään että yhä useammin rakkaus ei pääse enää puhkeamaan täyteen kukkaan…ja ennen kun huomaatkaan, sen viattomuus on kadonnut. Tämän päivän maailma saa meidät uskomaan, että kaikken pitää tapahtua tässä hetkessä. Kaikki tapahtuu nopeasti ja vaivattomasti. Ja ellei näin ole. Lopeta tuhlaamasta aikaasi, ja siirry jo seuraavaan toiseksi parhaaseen ratkaisuun.

Mutta tottakai poikkeuksiakin löytyy. Ja maailmasta löytyy vielä kauniita rakkaus tarinoita. Mutta en saa pois sitä ajatusta päästäni että, koskaan ei ole ollut niin vaikeata rakastaa ja saada takaisin rakkautta niin kuin se on nyt, nykyhetkessä. Ihmisten on nykyään helpompi tuomita toisiaan, löytää toisistaan virheitä ja rikkoa jotakin mikä voisi olla kaunista, syvää ja pysyvää.

Monet rakkaudet turmeltuvat johtuen edellisten arpien pelosta…Mitä jos minuun sattuu taas? Mitä jos se ei taaskaan toimi? Mitä jos riisun itseni alasti, ja näytän todellisen minäni, sen kuka minä oikeasti olen. Ja annan sydämeni toisen kannettavaksi hänen kämmenessään. Tuleeko hän huolehtimaan siitä? Tietääkö hän kuinka rakastaa sitä? Vai tuleeko hän murskaamaan sen palasiksi, etsien siitä ainoastaan vikoja?

Onko viatonta ja naivia rakkautta enää olemassa? Sellaista eritystä rakkautta, mikä syntyy silloin kun sinun sielusi tunnistaa toisen yhteensopivan sielun. Ja antaa ne kietoutua yhteen, ja antaa vahvan tunteiden virran hukuttaa ja ja kuljettaa ne kohti autuutta. Jossa ei ole “ajattelua, laskelmointia, arvostelua eikä odotuksia”.

Nirvana. Eikö se ole se paikka mistä löydät itsesi. Jos avaat sydämesi, ja annat rakkauden virrata sisään? Se näkymätön onnen, täydellisyyden ja voiman paikka. Joka auttaa teitä kestämään ihan mitä vaan. Voimia auttaa siirtämään vaikka vuoria toistenne takia. Ja rakastaa epäitsekkäästi silloin kun puhutte sydämillä, mielummin kun “osoittaa toisianne sormilla”?.

Ovatko kaikki rakkaudet tuomittuja turmeltuneiksi? En tiedä…Mutta tiedän että minä en pysty, enkä tule koskaan muuttumaan. Tulen aina rakastamaan täysillä, ja annan itsestäni ulos enemmän kun mitä minun pitäisi. Ja yritän aina nähdä itseni toisessa ihmisessä. Niin kauan kun me emme ole avoimia vastaanottamaan rakkautta, niin kauan kun etsimme ainoastaan huonoja puolia toisistamme. Meillä ei ole aikaa nähdä toisistamme sen että ketä me oikeasti olemme. Ja emme kykene rakastamaan, emmekä vastaanottamaan rakkautta.

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Christina Braccia August 22, 2016 at 8:33 AM

  Seriously adore the edgy jacket with the feminine floral patches!

  xo, Christina
  https://www.christinabeex3.com/

  • Reply natali karppinen August 22, 2016 at 10:06 AM

   Thank you so much! 🙂

 • Reply Jo August 22, 2016 at 8:49 AM

  First let me say that I love your top with its lace trim. So pretty.
  As for tainted love. Oh, my! Where to begin. As you know, loving someone, and being in love with someone are not the same thing. I confess to kissing women I did not love, but what is more sad; being in love with a woman I never got to kiss. Shakespeare had much to say on this topic in his sonnets. A ‘must have’ little book for the bookshelf or bedside table. But my take on true Love is that I would be prepared to give up my Life for that soecial someone.
  Hugs, Jo

 • Reply Melody Jacob August 22, 2016 at 2:44 PM

  nice jeans
  new post:
  http://www.melodyjacob.com/

 • Reply Amy Arnold August 22, 2016 at 3:53 PM

  Love your olive bomber jacket! My husband and I have been married 7 years and together 13. Love definitely means work, but it’s real and beautiful.

  Amy Ann
  Straight A Style

 • Reply Amy Loochtan August 22, 2016 at 4:43 PM

  Always a beauty, love that scarf!

  Coffee Beans and Bobby Pins

 • Reply Nada August 22, 2016 at 6:12 PM

  I love your style 🙂 great look 🙂
  NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS

 • Reply Tamara August 22, 2016 at 7:57 PM

  It’s hard to believe in love nowadays, especially with everything happening in the world. But then someone comes along and changes your point of view and makes you belive that it’s true…

  XoXo,

  Tamara – LoveofMode.com

 • Reply Vale August 22, 2016 at 8:16 PM

  Natali dear, this outfit is outstanding ! I loved it as soon as I saw it on IG and had to hurry to your blog ! Love the top with lace trim and those cat eye sunnies are totally something I want too. Love the head scarf, looking so cute and feminine ! I am like you, I love with all myself, even if I have been scarred in the past I never stopped being a romantic person 🙂 Kisses

  Fashion and Cookies – fashion & beauty blog

 • Reply Kelsey Bang August 22, 2016 at 9:00 PM

  that mini backpack is seriously the cutest!!!!! great look!

  kelseybang.com

 • Reply Lauren Nakagawa August 22, 2016 at 10:35 PM

  Love this jacket, such a good staple for Fall.

  xx
  Lauren
  http://www.shoesandsashimi.com

 • Reply Toks August 23, 2016 at 12:20 AM

  Very enlightning post and very true. Love the top and the jacket. You look wonderful. xoxoxo

  http://www.toksblog.com/

 • Reply Shannon Jenkins August 23, 2016 at 1:10 AM

  Love this edgy meets feminine look! That jacket paired with the floral top is perfect!

  <3 Shannon
  Upbeat Soles

 • Reply sepatuholig August 23, 2016 at 4:05 AM

  In looove with the jacket! You look great…
  http://sepatuholig.blogspot.com
  IG @grace_njio

 • Reply Maryam August 23, 2016 at 6:13 AM

  Such a great jacket! You’ve done a great job styling the look.

  xo, Maryam
  http://www.glamandposh.com

 • Reply little fairy fashion August 23, 2016 at 7:36 AM

  La giacca è fantastica. Kiss
  Ti aspetto sul mio blog http://www.littlefairyfashion.com

 • Reply Franci August 23, 2016 at 11:05 AM

  Lovely casual chic outfit, I love your floral blouse!
  Kisses! 💕 F.

  La Civetta Stilosa

 • Reply Caitlin Lee August 23, 2016 at 3:21 PM

  Love that jacket!! Too cute! xo
  http://publiclivessecretrecipes.com

 • Reply Iga Parker August 23, 2016 at 8:54 PM

  Great blog and I love your styles, hun!

  I look forward to your future inspirational posts!

  xo,
  Iga
  http://www.STYLENIGHTCAP.com

 • Reply diana August 24, 2016 at 2:22 AM

  love your bomber jacket

  http://www.queenhorsfall.com/

 • Reply Marta August 24, 2016 at 5:01 AM

  Always such a beauty, love the jacket xx

  http://www.martapozzan.com/2016/08/loreal-paris-colour-riche-la-palette-lip/

 • Reply Margaret August 24, 2016 at 5:06 AM

  How inspiring this post is! That is actually the thing I always reflect on myself and to remind myself even being judgemental is so much easier than showing love and support, the receivers actually enjoy the latter much much much more than the former (or maybe not the former at all). We got insecure about ourselves and our relationship with another person because of all those bastard that came before, which is so unfair to ourselves and other lovely people who come later. This is a good reminder for all of us to keep in mind that love shouldn’t be something we feel ashamed of.

  xo Margaret
  http://www.maleemaleehong.com | http://www.facebook.com/maleemaleehong

 • Reply milex August 24, 2016 at 6:04 AM

 • Reply Sevim August 25, 2016 at 4:47 PM

  Love her beauty:))

  My BLog : STYLLEA

 • Reply Lorena August 25, 2016 at 10:39 PM

  Great writing.
  I think like you that everyone is good at heart- I want to believe that there is true love. The question will always be if it is corresponded or not.

 • Reply Christie Kuehner August 28, 2016 at 6:52 PM

  This top is gorgeous!! Love this post xx

  velvetviolets.com

 • Reply Ivana August 30, 2016 at 12:21 AM

  Slazem se da ljubav nikada nije bila ugrozenija nego danas… ljudi prebrzo odustaju ili se zasite i to mi je bas tuzno! Nadam se da ce krenuti nabolje… jer bez ljubavi, uzalud nam sve!
  Odlican mi ke spoj jakne i njeznih komada, stvarno si odlicna! Volim jakne i gole noge! Divna!

 • Reply sophie September 22, 2016 at 4:09 AM

  How cute when you mix floral top with bomber <3

  xoxo, Best Bags For Women 2016

 • Reply women leather handbag June 29, 2018 at 12:01 PM

  Love that mini cute Women Leather backpack bag!

 • Leave a Reply