Food, Lifestyle, My Work

Visit Helsinki: Boulevard Social

September 22, 2016

It’s been couple of months since I’ve been to a wonderful restaurant in the heart of Helsinki city – Boulevard Social. If you are interested, you can read my previous review here. It was around Christmas time when I had the pleasure to try the enchanting tastes and flavours of Mediterranean delight at Boulevard Social. Third restaurant to open by the BW restaurant chain, but nothing less successful or amazing as compared to the other restaurants.

Siitä on muutama kuukausi aikaa kun kävin viimeksi tässä mahtavassa ravintolassa, mikä sijaitsee aivan Helsingin sydämessä – Nimittäin Boulevard Socialissa. Jos olet kiinnostunut niin voit lukea minun edellisen arvosteluni täältä. Se taisi olla viime vuonna Joulun aikoihin kun minulla oli ilo päästä kokeilemaan näitä lumoavia Välimeren makuja Boulevard Socialissa. Kolmannessa ravintolassa minkä BW ravintola ketju on aikoinaan avannut. Ja se ei ole yhtään sen vähäpätöisempi ravintola kun ne ketjun aikaisemmatkaan paikat.

boulevardsocial15

boulevardsocial17

What I really love about all of BW restaurants is that each one of them is specialised in different cuisine, from different parts of the world but all of them deliver brilliantly on a very tough and competitive Finnish gastronomy scene. Boulevard Social serves the best of tastes of Southern Europe and Middle East, so the whole menu is always influenced by the flavours and some similar dishes which you would try in those countries. To put it simply, in case you’re craving some fresh Mediterranean food kick, come over to Boulevard Social and let them serve you some delicious anchovies on the crisp bread, the best falafels in town, some Moroccan duck or Tunisian spiced fish perhaps.

Yksi seikka mitä rakastan BW ravintoloissa on se, että jokainen niistä on erikoistunut täysin erilaisiin eri puolelta maailmaa tuleviin ruokakulttuureihin. Ja kaikki ravintolat myös tuovat jotain uutta vaativalle ja kilpailuhenkiselle Suomen gastronomia taivaalle. Boulevard Social tarjoilee Etelä Euroopan ja Lähi-Idän parhaita makuja. Ja koko ruokalista ottaa vaikutteita näiden maiden mauista ja tutuista ruoka annoksista. Eli ihan pähkinänkuoressa, mikäli sinulla on hirveä Välimeren ruuan himo. Poikkea Boulevard Socialissa, ja anna heidän tarjoilla sinulle anjovista rapean voilepäkeksin päällä, kaupungin parasta falafeliä, vähän Marokkolaista ankkaa tai kenties Tunisialaisittain maustettua kalaa.

boulevardsocial16

I’m not sure if I’m being wrong, but after dining the highlights from the new a-la carte menu at this restaurant, I feel that the dishes were even better prepared, more interesting and “plate lickable” than during my previous visit. I was also nicely surprised by tasty cocktails, Caramel Market and S’ouks of Marrakesch.

En tiedä että olenko väärässä. Mutta maistettuani nyt uuden a-la carte ruokalistan kohokohtia. Niin minusta tuntuu että nämä uudet annokset olivat vielä paremmin valmistettuja ja mielenkiintoisempia kuin viime kerralla maistamani annokset. Minua säväytti myös cocktailit nimeltään Caramel Market ja Sóuks of Marrakesch.

Let’s start with the breakdown of what we had and what you can as of now try and taste at Boulevard Social.

For the starters, we got small braised beef burger sliders, anchovies on grilled crisp bread and chicken stuffed pastries.

Aloitetaan käymällä läpi että mitä me söimme, ja mitä voit tällä hetkellä maistella Boulevard Socialissa.

Alkuruuaksi saimme haudutettuja häränkylki burgereita, anjovista grillatun rapean voileipäkeksin päällä ja kana täytteisiä pasteijoita.

boulevardsocial11

Braised beef buns came with caramelised onion, harissa mayo and herbed yoghurt. Beef was delicious, perfectly cooked and buns were not your regular burger buns, which are usually “airy”, these were more dense and filling, so it’s a good idea to share your starters ( just like the rest of the dishes too, after all they’re a social dining kind of restaurant ).

Häränkylki burgereiden lisukkeena tuli karamellisoitua sipulia, harissamajoneesia ja yrtti jogurttia. Härkä oli todella maukasta, täydellisesti valmistettu. Ja sämpylät eivät olleet mitään tavallisia sämpylöitä, jotka ovat yleensä aika “ilmava”. Vaan nämä olivat ruokaisia ja täyttäviä. On hyvä idea jakaa alku ruuat (ihan niin kuin oikeastaan kaikki muutkin heidän annokset. Sillä tämä on loppujen lopuksi sosiaalisen/jaetun ruokailun tyyppinen ravintola).

boulevardsocial12

Chimichurri anchovies on a crispy bread – Crunchy, crisp bread that melts as you bite into it with a great taste of anchovies ( but not overpowering ) and a touch of spiciness of chimichurri sauce. Cherry, sundries tomatoes were perfect to top this “modern version” of bruschetta.

Chimichurri anjovis rapean leivän päällä-rapea leipä joka sulaa suussa sitä haukatessa. Ja jossa on lisänä mahtava anjoviksen maku (ei kuitenkaan liian dominoiva) ja chimichurrin kastikkeen orastava tulisuus. Kirsikka ja aurinkokuivatetut tomaatit tekivät tästä “modernin version” bruschettan.

boulevardsocial10

Crispy fried chicken pastry – Super simple combo of stuffed pastry and ras el hanout – fluffy and delicious starter bites.

I’d like to divide our mains to vegetarian and non vegetarian options. As vegetarian options we have opted for: Roasted broccoli and spinach salad, grilled pumpkin and saffron yoghurt, herb falafel in tomato sauce and as for non vegetarian options: Moroccan duck and Tunisian spiced fish.

Rapeat paistetut kana pasteijat – Yksinkertainen combo täytettyjä pasteijoita ja ras el hanout – Ne olivat kuohkeita ja maukkaita alkuruoka paloja.

Haluaisin jakaa meidän pääruuat kasvis ja ei kasvis vaihtoehtoihin. Kasvis vaihtoehdoiksi valitsimme: Paahdettu parsakaali ja pinaatti salaatin, grillattu kurpitsa ja sahrami jogurtin, yrtti falafelin tomaatti kastikkeessa, Ja ei kasvis vaihtoehdoksi me valitsimme: Marokkolaista ankaa ja Tunisialaisittain maustettua kalaa.

boulevardsocial9

Roasted broccoli with spinach and sesame dressing was a wonderful, main dish for any vegan/ vegetarian. This is a kind of dish that you would gladly pay for so to say. I find it still hard to find good places in Helsinki which offer a great vegan/ vegetarian dish that you’d gladly pay for and be happily satisfied after finishing your dish. Usually what I find around in better restaurants are either vegan/ vegetarian dishes drenched in oil, fried to the max or totally boring and I could do them way much better myself at home.

These roasted broccoli were absolutely perfect and delicious!

Paahdettu parsakaali ja pinaatti salaatti seesami kastikkeella on ihana pääruoka kenelle tahansa kasvis syöjälle tai vegaanille. Ja sellainen ruoka josta maksaa oikeen kernaasti. Minulla on edelleenkin vaikeuksia löytää hyviä paikkoja Helsingissä, jotka tarjoavat loistavia kasvis/vegaani annoksia, joista haluaisit mielellään maksaa. Ja joissa tulet iloisen kylläiseksi ruokailun lopetettuasi. Sillä se mitä yleensä on tarjolla jopa paremmissa paikoissa. On vegaani/kasvis ruokia jotka ovat upotettu aivan liian yli suureen määrään öljyä, tai ovat yli paistettu tai ovat muuten vaan mauttomia/tylsiä. Ja minä pystyisin valmistamaan ne itse paremmin kotona.

Nämä paahdetut parsakaalit olivat täydellisiä ja niin maukkaita.

boulevardsocial7

Another highlight on the vegetarian part of the menu is this grilled, buttery and soft pumpkin with saffron yoghurt and bulgur. Nothing too complicated or fancy, but so delicious and comforting! I’d say a perfect Fall dish. 🙂

Toinen kasvis vaihtoehtojen kohokohta oli pariloitu “voinen” ja pehmeä kurpitsa jonka lisukkeena oli sahrami jogurtti ja bulgur. Se ei ollut mitenkään monimutkainen tai “hieno” annos, mutta niin maukas ja “lohduttava”. Sanoisin että se on täydellinen syysruoka. 🙂

boulevardsocial4

Herb falafel with borlotti beans in harissa – tomato sauce with lemon yoghurt dressing was SO good that it was “gone in 60 sec”. 😀 There was a huge danger to have plates licked, literarily! I was already blown away with great herb falafels during my previous visit to Bronda restaurant, but these falafels totally stole the show! Wow!

Yrtti falafelit borlotti papu harissa / tomaatti kastikkeessa, jonka lisänä oli sitruuna jogurtti salaattikastike. Oli niin loistava että se hävisi lautaseltani 60 sekunissa. 🙂 Minä todellakin jouduin hillitsemään itseni etten alkaisi nuolemaan lautasta täysin tyhjäksi, kaikkien muiden ravintola asiakkaiden silmien edessä. Yrtti falafelit löivät minut jo ällikällä vieraillessani saman ravintola ketjun Ravintola Brondassa. Mutta nämä falafelit olivat gastronomian riemuvoitto! Wow!

boulevardsocial6

boulevardsocial5

Moroccan duck with beetroot and feta was a score at meat lovers end! Tender, perfectly roasted duck filets came on top of duck leg rillette alongside with walnuts, mint, feta cheese, beetroot and a warm duck stock. You wouldn’t think so, but this dish was very filling one. I’d say that this was a fine dining dish with a funky twist! Everything was made to perfection, all of the tastes/ bites worked perfectly together and a glass of French Lirac red wine, gave this dish a full body!

Marokkolaisesta ankasta punajuurten ja fetan kanssa tuli suuri hitti lihansyöjien keskuudessa! Niin mureat täydellisesti paistetut ankan fileet. Jotka olivat aseteltu ankankoipiriletten, fetan, paahdetun punajuuren ja saksanpähkinä dukkahin päälle ja jonka lisänä oli vielä paahdettua ankanlienta ja minttua. Tämä annos oli todella täyttävä, vaikkei sitä heti uskoisikaan. Sanoisin että tämä oli nerokkaalla tavalla kasattu fine dining annos! Annos oli tehty todella pieteetillä ja täydellisyyttä noudattaen. Kaikki maut sopivat täydellisesti yhteen. Ja lasi Ranskalaista Lirac punaviiniä antoi tälle annokselle lisä “tukevuutta”!

boulevardsocial8

I was very interested to taste Tunisian spiced fish and it was a splendid surprise! This is kind of the dish which taste you’ll remember long after leaving the restaurant and you would for sure come back to the same place just to have it again. Crispy, thin flounder filets were placed on the bed of fennel and dill puree, fennel salad and labneh served with a warm fish stock and lemon. I’d say the best and healthiest “fish and chips” I ever ate in my life. The freshness of dill and fennel worked wonderfully with more heartier taste of fish and the stock! I’d highly recommend to have this meal with a glass of German riesling Drache. Pure perfection!

Odotin todella mielenkiinnolla että pääsin maistamaan Tunisialaisittain maustettua kalaa. Ja siitä kokemuksesta tulikin täydellinen positiivinen yllätys! Sillä tämä maku on sellainen jonka tulet muistamaan todella pitkään ravintolasta poistumisen jälkeen. Ja tulet palaamaan uudestaan tähän samaan ravintolaan, jotta pääsisit syömään tämän saman annoksen uudelleen. Rapeat kampela fileet jotka oli aseteltu fenkoli ja tilli purée, fenkoli salaatti ja labneh pedin päälle, joka tarjoiltii lämpimän kalaliemen ja sitruunan kanssa. Sanoisin että tämä on terveellisin “Fish & chips” annos jonka olen koskaan eläessäni syönyt. Tillin ja fenkolin tuoreus toimi täydellisesti kalan ja kalaliemen vahvempien makujen kanssa. Ja minä todellakin suosittelen että yhdistät tämän annoksen kanssa lasillisen Saksalaista riesling Drache viiniä. Silkkaa täydellisyyttä!

Big sugar overdose happened thanks to (shared) combination of desserts such as: Pecan pie, Chocolate lover cake, Orange blossom ice cream and “deconstructed” Baklava, being our top favourite one and the best one we’ve ever tried anywhere else.

Saimme megalomaanisen sokerihumalan johtuen suuresta määrästä jälkiruokia joita saimme nauttia kuten: Pekaanipähkinä piiras, Chocolate lover kakku, Orange blossom jäätelö ja “rakennettu” baklava. Joka oli paras baklava annos jonka olemme nauttineet missään.

boulevardsocial3

boulevardsocial2

So, pretty much, you can not go wrong by visiting this stylish, fine but laid-back restaurant, because the service is friendly, quick, knowledgable and the options on the menu are pretty much endless as well as super delicious. 🙂

Teet itsellesi suuri palvelus poikkeamalla tässä tyylikkäässä, hienossa mutta kuitenkin rennossa ravintolassa. Sillä palvelu on ystävällistä, nopeaa, asiansa osaavaa ja tämän ruokalista vaihtoehtojen määrä on käytännössä loputon ja super maukas. 🙂

boulevardsocial

*This post has been made in collaboration with BW restaurants, all of the opinions are mine.

*Thank you to lovely Miss Elina for making this collaboration possible.

*Photography by: Natali K. photography 

 

You Might Also Like

53 Comments

 • Reply Ivana September 22, 2016 at 10:45 AM

  Kad bih ja mogla jednom s tobom u taj tvoj food pohod po restoranima! 🙂

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:44 PM

   E budemo jednom zajedno, ako ne u Helsinkiju barem u Zg-u. 🙂

 • Reply Tatjana September 22, 2016 at 11:51 AM

  The food looks so good Natalie!
  Love,
  T.
  https://tbymallano.wordpress.com/

 • Reply Zorica September 22, 2016 at 12:15 PM

  Yummy… the food look so delicious…
  Love the photography…
  xx
  https://theonethattravels.wordpress.com/

 • Reply Jo September 22, 2016 at 1:02 PM

  Lovely as ever Natali. But I find many modern restaurants too noisy. Even an article in The Times says the same. 8 out of 10 customers are walking out. It’s because of the hard surfaces and minimal looks. Perhaps Helsinkians are a quieter race.
  Jo x

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:45 PM

   Thank you! I like social restaurants like this one, the vibe is always great. 🙂

 • Reply Ashley September 22, 2016 at 3:45 PM

  Those chimichurri anchovies on toast look like heaven on a plate! I’m seriously drooling — I just love your restaurant reviews but they always make me so hungry and so sad that I’m not closer to Helsinki!

  Xoxo,

  Ashley || Sed Bona

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:45 PM

   Thank you so much dear Ashley on this compliment, I hope that you’ll visit Helsinki someday in near future. 🙂

 • Reply Westend Birds September 22, 2016 at 5:53 PM

  Oh wow, this looks fantastic! The restaurant seems really modern and the food looks delicious. Thanks for sharing this
  Julia
  http://www.westendbirds.com

 • Reply Diana September 22, 2016 at 5:59 PM

  I’m insanely hungry now!! That Moroccan duck is drool worthy! Great review.
  Cheers
  Diana
  http://www.seaofblush.com

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:46 PM

   Thank you Diana, I’m glad to read that you liked this post and yes, the food was incredibly delicious!

 • Reply Ally Gradley September 22, 2016 at 6:04 PM

  Everything looks amazing!

  xo,
  Ally
  http://www.gumbootglam.com

 • Reply Ellese September 22, 2016 at 6:26 PM

  This all looks so delicious! Great photos! Xo, Ellese

  Rock.Paper.Glam.

 • Reply lola September 22, 2016 at 7:03 PM

  Wonderful photo 🙂
  NEW BLOG ! please follow me : YOUNG BLOG

 • Reply Fabrizia September 22, 2016 at 7:35 PM

  Natalie the food on this post looks great!
  Fabrizia – Cosa Mi Metto???
  Jadea Giveaway!!!

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:47 PM

   Thank you Fabrizia, I’m glad that you liked it! 🙂

 • Reply Nada September 22, 2016 at 7:43 PM

  Great photos! Looks great 🙂
  NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS

 • Reply Jennifer September 22, 2016 at 10:36 PM

  Looks just delicious! Great photos!

  xo, Jennifer
  http://www.publicistinpearls.com

 • Reply Amy Arnold September 22, 2016 at 11:27 PM

  I love lsiders! All of these dishes look so unique, delicious, and beautiful. The best combo!

  Amy Ann
  Straight A Style

  • Reply Amy Arnold September 22, 2016 at 11:28 PM

   sliders*

   • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:48 PM

    Thank you so much Amy! Yes, this foodie evening was quite an experience!

 • Reply Kelsey September 23, 2016 at 12:11 AM

  This all looks so delicious!!
  Xo Kelsey
  petiteinherpearls.blogspot.com

 • Reply Toks September 23, 2016 at 1:34 AM

  Another great looking restaurante.

  http://www.toksblog.com/

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:49 PM

   Oh yes, and it’s not just looking it’s food is really delicious. 🙂

 • Reply jasna September 23, 2016 at 1:56 AM

  This food looks so delish 🙂 xx

 • Reply little fairy fashion September 23, 2016 at 7:46 AM

  Wow….fantastico! Kiss
  “My Fashion Week con Elisabetta Franchi” ora su http://www.littlefairyfashion.com

 • Reply Viktoriya September 23, 2016 at 11:33 AM

  Such a nice place for having dinner!

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:49 PM

   Yes, it’s a perfect place for a romantic dinner or a great dinner with friends!

 • Reply Nina September 23, 2016 at 6:46 PM

  It’s a lovely place!
  xx
  http://lailusiondenina.blogspot.com.es/

 • Reply Rafaela September 23, 2016 at 8:41 PM

  Beautiful post.
  It makes you want to eat just to see. the photos are beautiful.
  Xo Rafaela
  http://casualcuidado.com/venezia/

 • Reply Christina Hu September 23, 2016 at 10:05 PM

  Wow everything looks so perfect and appetizing! Wish I could visit one day!

  xoxo, Christina

  Stray Birds and Lavender

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:51 PM

   Thank you Christina! The food was wonderful and the place itself has a great vibe!

 • Reply Cielo September 24, 2016 at 4:26 AM

  I love the ambiance! Food looks so good too! =)

  – Cielo

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:50 PM

   Thank you Cielo, I’m glad that you liked the post!

 • Reply Naelle - Once in paris September 24, 2016 at 1:55 PM

  This looks really great ! I’ve never been to Helsinki before, it’s on my to travel list 🙂

  xxx from Paris!

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:50 PM

   You could def. add Helsinki to your travel’s bucket list, it’s quite a unique city!

 • Reply Alison Hutchinson September 24, 2016 at 3:39 PM

  This is making me hungry! Everything looks so amazing. Great photography as well!

  xoxo Alison
  http://www.stylingmylife.com

  • Reply natali karppinen September 25, 2016 at 3:51 PM

   Thank you Alison! I’m glad that you liked the photos . 🙂

 • Reply Mónica Sors September 26, 2016 at 12:48 PM

  Wow, want some…! Lovely place! 😉
  xx
  Mónica Sors
  MES VOYAGES À PARIS
  NEW POST: CASUAL IN YOSEMITE, CALIFORNIA
  NEW POST: MBFWM – MY LOOKS, FAVORITES AND OUR HOTEL

 • Reply Neha September 27, 2016 at 8:37 PM

  this look like a great place – and love the pictures !

  such a pretty dress and love your styling 🙂

  -Neha
  LovePlayingDressup

 • Leave a Reply